Sfaturi utile pentru intretinerea acumulatorului auto inaintea iernii.

Toata lumea stie ca acumulatorii auto cedeaza atunci cand temperaturile scad. Deoarece urmeaza aceasta perioada a anului dorim sa va prezentam cateva sfaturi utile care va pot ajuta sa treceti iarna fara ca acumulatorul auto sa va dea batai de cap.

Pentru inceput va sfatuim ca inainte de inceperea iernii sa treceti pe la un service auto autorizat si sa verificati valoarea tensiunii de incarcare. De asemenea in certificatele de garantie a acumulatorului se solicita o verificare a tensiunii de incarcare o data la 6 luni. Chiar daca acumulatorul nu mai este in garantie este foarte important sa facem verificarea tensiunii. La aceasta verificare se vor putea observa daca exista probleme la incarcarea acumulatorului.

In perioada rece evitati pe cat mai mult posibil deplasarea  pe distante scurte cu incalzirea in scaune, dezaburirea lunetei sau orice alt mare consumator de curent pornit. Consumatorii de curent suprasolicita acumulatorul si il descarca. Daca deplasarea se realizeaza pe o distanta mai mare, atunci acumulatorul are timp sa se incarce.

Ca un acumulator sa functioneze in parametrii normali mai trebuie sa tinem cont si de intretinerea lui, printre aceste astecte se numara:

-mentinerea bornelor acumulatorului curate, incercati sa curatati straturile groase de oxizi

– legatura la masa de pe caroserie la acumulator trebuie sa fie fara urme de rugina; acestea impiedica fluxul curentului

-verificarea curelei ce antreneaza motorul , ea poate fi uzata si sa nu incarce suficient acumulatorul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X
× Cu ce te putem ajuta?