Care sunt principalele semne cand acumulatorul auto urmeaza sa cedeze.

Majoritatea stim ca acumulatorii cedeaza cel mai frecvent in perioada rece, daca nu am patit-o deja pe pielea noastra, sigur avem cel putin un cunoscut pe care acumulatorul l-a lasat in perioada rece, atunci cand se atepta mai putin.

In cele ce urmeaza va spunem la ce semene pe care ni le transmite acumulatorul trebuie sa fim atenti pentru a nu fi surprinsi neplacut, cand el nu mai functioneaza.

Cel mai usor mod in care iti poti da seama ca acumulatorul poate sa cedeaze, este aprinderea martorului baterie la bord. Daca acest ramane aprins dupa pornirea motorului inseamna ca exista o problema de incarcare a bateriei. Aceasta problema de incarcare a bateriei poate fi datorita sistemului electric al masini sau datorita acumulatorui, in aceasta cauza sansele ca acumulatorul sa cedeze sunt numai de 50%. Daca va intalniti cu aceasta situatie va sfatuim sa apelati la un specialist in cel mai scurt timp.

Mai trebuie sa fim atenti atunci cand observam ca pornirea motorului se face mai greoi, porneste din mai multe incercari sau cand observam ca dispozitivele electrice nu functioneaza in parametrii normali, geamurile electrice functioneaza greu, intensitatea luminii scade atunci cand pornim radioul sau aerul conditionat. In aceste situatii inseamna ca acumulatorul este descarcat, poti sa incerci il incarci cu ajutorul redresorului, dar cel mai probabil nu va sta incarcat. La o temperatura mai mica sigur nu va mai functiona.  Sfatul nostru este sa nu asteptatati pana cand acumulatorul nu mai functioneaza ci sa il inlocuiti cat mai repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X
× Cu ce te putem ajuta?