Acumulatorii auto START/STOP

Majoritatea masinilor noi au tehnologia START-STOP, iar pentru aceste masini au fost create doua tipuri de baterii START-STOP: baterii START-STOP cu tehnologie AGM si baterii START-STOP cu tehnologie EFB.

Bateriile cu tehnologie AGM(Absorbent Glas Mat –Fibra de sticla absorbanta).

Aceasta baterie a fost conceputa pentru masinile cu sistem START-STOP cu franare regenerativa. Aceasta tehnologie AGM, dupa cum ii spune si numele are mai special fata de celelalte baterii, o fibra de sticla absorbanta. Aceasta fibra de sticla se afla fixata intre celulele bateriei si contine intregul acid al bateriei, acest lucru ajuta la minimizarea pierderii materialului activ la o rezistenta interna extreme de mica. Fibrele de sticla nu ajung la saturatie datorita supapei care aeriseste eficient.

Baterie AGM

Bateriile cu tehnologie EFB(Enhanced Flooded Battery- Baterie inundata imbunatatita).

Aceste baterii sunt tot pentru masinile cu sistem START-STOP dar cu sistem convetional, nu cu franare regenerativa. Este construita ca si o baterie normal, doar ca placile sunt mai groase, acest lucru ducand la o durata de doua ori mai mare la cliclurile incarcare descarcare, fata de un acumulator cu tehnologie normala.

Baterie EFB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X
× Cu ce te putem ajuta?