Cât de des este indicat să schimbi acumulatorul auto?

În România există o gamă extinsă de branduri de acumulatori auto. Fiecare producător alegând pentru brandul lui termenul de garanție pentru defectele de fabricație, în functțe de mai multe criterii. Așa că avem acumulatori auto cu termen de garanție începând de la 2 ani până la 5 ani, din studiul de piață realizat de către noi. Termenul de garanție al acumulatorului este strict pentru defectele de fabricație, el nu are nici o legătură cu perioada de funcționare a acumulatorului.

Pentru a evita suprizele neplăcute când acumulatorul auto cedează brusc și mașina nu mai poate fi pornită, și vă dă toate planurile peste cap, vă recomandăm să schimbați acumulatorul  auto la minim 5 ani de la achiziție, chiar dacă el funcționează. Iar dacă a-ți achiziționat mașina second hand, și nu știți vechimea acumulatorului vă recomandăm să îl schimbați după minim 3 ani.

Cu siguranță mulți dintre voi au pățit ca acumulatorii să vă cedeze mai repede de 5 ani, această perioadă nu este un standard de viață al unui acumulator auto, însă după 5 ani de funcționare șansele ca el să cedeze brusc, fără a da semne de slăbire, sunt foarte mari.

Nu mai aștepta ca acumulatorul auto să cedeze și comandă din timp unul nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X
× Cu ce te putem ajuta?