Cum sa schimbi bateria auto in 3 pasi!

Majoritatea persoanelor aleg sa schimbe acumulatorul auto la un service autorizat, unde tot pot realiza si garantia. Asta va recomandam si noi. Dar mai nou datorita dezvoltari comertului online, o parte din soferi aleg sa isi achizitioneze acumulatorul online si sa il monteze singuri acasa. Montarea acumulatorului este destul de usoara daca ti cont de urmatorii 3 pasi. Atentie insa, inainte de montarea bateriei asigurate ca amperaul si bornele sunt la fel ca si acumulatorul vechi al masinii. Sunt acumulatori de acelasi amperaj dar cu bornele inversate.

 

Pasul 1.

Asigurate ca ai uneltele necesare pentru a demonta acumulatorul vechi de pe masina. De obicei ai nevoie de o cheie de 13 sau de 14 pentru a desprinde suportul care fixeaza acumulatorul si de o cheie de 10 sau 12 in functie de modelul bornelor, de un crichet si un prelungitor. Ar fi indicat sa mai ai un spray de contacte si o carpa pentru curatare bornelor dupa demontarea bateriei vechi.

Pasul 2.

Demontarea bateriei. Se demonteaza carcasa bateriei, se desface surubul care care fixeaza bateria, apoi se scot bornele dupa cum urmeaza. Mai intai borna negativa (-) iar mai apoi borna pozitiva (+). Atentie, trebuie neaparat demontate in aceasta ordine, deoarece borna negativa(-) este conectata la carcasa masinii si orice contact intre borna pozitiva (+) si carcasa va putea produce scurt circuit. Dupa ce bornele au fost demontate se poate scoate acumulatorul vechi din locasul lui. Sfatul nostru este ca sa predati acumulatorul vechi in vederea valorificari lui si pentru a proteja mediul.

Pasul 3.

Montarea acumulatorului nou. Inainte de montarea acumulatorului ar fi indicat sa curatati bornele cu un spray de contacte si mai apoi sa le stergeti. Dupa care acumulatorul nou se aseaza in locul celui vechi, se monteaza bornele in ordine inversa demontari. Prima data borna  negativa(-) iar mai apoi borna pozitiva(+). Se strange inapoi surubul care fixeaza bateria, ne asiguram ca aceasta sa nu se miste, si apoi montam inapoi carcasa baterie.

In functie de tipul masini acumulatorul poate fi in portbgaj, sub scaunul din dreapta sau sub capota, indiferent, unde se afla, acestia sunt principalii pasi pentru schimbare acumulatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X
× Cu ce te putem ajuta?